Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

782 адвокати подали заявки на роботу у центрах безоплатної допомоги

0 99

За три тижні подання документів на участь у конкурсі адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокатами України подано 782 заяви.

Прийом документів на участь у конкурсі розпочато 19 жовтня 2012 року. Відповідно до Плану-графіка проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 15.10.2012 № 1516/5, документи на участь у конкурсі прийматимуться до 19 листопада 2012 року.

Крім того, Мін’юст повідомив, що в усіх областях України, а також у містах Київ та Севастополь утворено центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. З 1 січня 2013 року такі центри надаватимуть населенню безоплатну правову допомогу у кримінальному провадженні.

Центри забезпечать надання безоплатної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання та адміністративний арешт, підозрюваним у вчиненні злочину особам, які затримані органами дізнання та слідства, особам, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту, особам, у справах яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України участь захисника є обов’язковою.

Крім того, з 1 січня 2013 року наберуть чинності положення постанови Кабінету Міністрів від 28.12.2011 № 1363, яка зобов’язує міліцію та інші органи, уповноважені здійснювати адміністративне затримання, затримання згідно з дорученнями правоохоронних органів або затримання органами дізнання та досудового слідства, негайно повідомляти в центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання особи.

Протягом однієї години з моменту реєстрації повідомлення про затримання особи центр з надання допомоги буде зобов’язаний призначити адвоката та видати доручення для підтвердження його повноважень. Адвокат буде зобов’язаний прибути протягом однієї години з моменту отримання доручення, а у виняткових випадках — не пізніше ніж протягом шести годин з моменту отримання доручення, до затриманої особи для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наразі перші 27 центрів вже пройшли процедуру державної реєстрації та внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. З адресами центрів можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар