Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Мер судиться з інтернет-виданням за фразу «побував на коврі у президента»

0 84

Мер Полтави Олександр Мамай подав до суду на полтавське інтернет-видання «Полтавщина» і вимагатиме 100 тисяч гривень компенсації через фразу «побував на коврі у президента» в одному з матеріалів видання.

 «Олександр Федорович Мамай вважає, що фраза «побував на коврі у президента» шкодить його діловій репутації та принижує його гідність», – йдеться у повідомленні.

Висновок про те, що вислів «викликати на килим» є образливим Олександр Мамай зробив на підставі трактувань цієї фрази російськими сайтами. Ті розшифровують даний вислів як «идти в кабинет начальника для выговора, для разноса; по одной из версий, первоначально это выражение относилось к слуге, вызванном к хозяину для выговора». Ці виписки наведені у позовній заяві.

Журналісти «Полтавщини» запевняють, що цей вислів використали суто в іронічно-жартівливій формі і здивовані такою реакцією мера. Вони також наводять приклад того, що виконавчий комітет Полтавської міської ради, що фігурує у позові як третя особа, не вважає інтернет-видання суб’єктом юридичних відносин, – про це неодноразово вказувалося у деяких відповідях на інформаційні запити агентства. Проте, на думку журналістів, це не завадило для подачі позову на агентство.

Перше засідання суду заплановано на 20 листопада.

Джерело:

Укрінформ

Автор

Залиште коментар