Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Суддям напишуть посібник по КПК

0 69

З метою мінімізувати проблемні питання, пов’язані із застосуванням новел кримінального процесуального законодавства, представники Департаменту юстиції Посольства США ініціювали створення посібника для суддів з відповідними рекомендаціями.

Під час зустрічі Станіслав Міщенко зауважив, що створення так званої настільної книги для суддів є одним із ефективних методів надання їм допомоги у процесі впровадження положень нового КПК. Таку ж думку висловив заступник Голови ВССУ Михайло Вільгушинський, наголосивши, що при розробці зазначеного посібника потрібно обов’язково враховувати позиції пленумів ВССУ та Верховного Суду України.

Керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон підтримав пропозиції ВССУ та Департаменту юстиції Посольства США, запевнивши у готовності сприяти реалізації запланованих ініціатив, зокрема у виданні 10 тис. примірників настільної книги для суддів.

Cторони визначили дату проведення наступної зустрічі, під час якої члени робочої групи обговорять конкретні пропозиції щодо змісту та формату рекомендаційної книги для суддів.

Джерело:

ВССУ

Автор

Залиште коментар