Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Реєстрація землі подешевшала на 70 грн

0 87

З 1 січня реєстрація прав власності на землю подешевшала на 70 грн, або майже на 30%. Про це повідомили в прес-службі Державного земельного агентства, нагадавши, що з 1 січня функції реєстрації прав власності і постійного користування, а також договорів оренди відійшли до Укрдержреєстру, яке замість державних актів видаватиме свідоцтва на право власності нерухомим майном.

В результаті, якщо раніше для повної реєстрації потрібно було заплатити 255 грн, то з 1 січня – 184 грн (65 грн. – за реєстрацію в кадастрі, 119 грн. – за реєстрацію права власності).

Глава агентства Сергій Тимченко також обіцяє, що реєстрація здійснюватиметься в рази швидше, що дозволить ліквідовувати черги і інші незручності, з якими зіштовхувалися громадяни.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні була введена в експлуатацію система земельного кадастру. Тепер будь-яку земельну ділянку України можна побачити на оприлюдненій кадастровій карті, яка надає інформацію про кадастровий номер ділянки, його цільове призначення, вид власності, а також площу.

Для підготовки системи було проведено аерофотозйомку близько 60,2 млн га, понад 672 районних відділень земельних ресурсів були оснащені комп’ютерною технікою і системою її захисту, також були розроблені індексно-кадастрові карти по всій території України, а також побудовано 2 центри обробки даних.

Джерело:

УБР

Автор

Залиште коментар