Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

У Держреєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано близько 8 тис. заяв

0 84

Cтаном на 8 січня 2013 року в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано 7 988 заяв, з яких уже задоволено – 1 792, інші заяви розглядаються в строки, встановлені законодавством. Про це повідомила Перший заступник Голови Державної реєстраційної служби Інна Завальна.

Укрдержреєстром створена інституційна система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яка включає в себе 583 органи державної реєстрації прав, що налічують 2646 державних реєстраторів. Окрім цього, новим законодавством покладено функції державних реєстраторів на 6835 нотаріусів як спеціальних суб’єктів.

За державну реєстрацію права власності на нерухоме майно сплачується державне мито у розмірі 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 119 гривень, за державну реєстрацію речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно у розмірі 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 51 гривня. Плата за внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у тому числі виправлення технічної помилки, що допущена не з вини державного реєстратора прав на нерухоме майно, становить 51 гривню та надання інформації з Реєстру у формі – 120 гривень відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2012 № 1204.

Укрдержреєстром проводиться інформування громадян про нову систему держреєстрації. У кожному регіоні, а також адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, створено постійно діючі «гарячі» телефонні лінії, інформація про які розміщена на сайтах Міністерства юстиції та Укрдержреєстру. Крім того, запроваджено функціонування «телефону для довідок» Департаменту державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Укрдержреєстру за абонентським номером (044) 233-64-78.

Теги:

Укрдержреєстр

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар