Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Кабмін звільнить 6 тис. податківців і митників

0 102

Завдяки об’єднанню податкової і митної служб, на базі яких створено Міністерство доходів і зборів, загальна кількість працівників органів, які реорганізуються, скоротиться на 5,8 тис., що складає 8,2%. Таке рішення прийняв Кабмін в середу, встановивши граничну чисельність новоутвореного Міністерства і його територіальних органів.

Скорочення стосується в першу чергу за рахунок оптимізації функцій, які виконуватиме відомство, впровадження нових технологій в роботі.

“Штат нового відомства сьогодні був затверджений Кабінетом Міністрів України”, — повідомив в середу міністр доходів і зборів Олександр Клименко на установчій зустрічі з членами робочої групи, які займаються розробкою концепції роботи нового міністерства.

Нагадаємо, до створення концептуальної моделі залучені кращі експерти Податкової і Митної служб, аудитори авторитетної міжнародної компанії PriceWaterhouseCoopers, які раніше працювали над стратегією реформування податкової політики України, а також провідні учені.

Зокрема, серед інших розробляти концепт нового відомства будуть директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєц і Кріс Уейлс, колишній радник британського прем’єра Гордона Брауна. Саме Уейлс був одним з урядових фахівців, які провели аналогічне об’єднання митниці і податкової служби в єдину організацію у Великобританії навесні 2005 років.

На сьогодні ДПСУ і митна служба разом мають 71,2 тисяч працівників. Після реорганізації в єдиному органі залишаться працювати 65,4 тисяч співробітників.

В той же час, підкреслив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко, раптового масового звільнення службовців не буде — доля кожного працівника вирішуватиметься індивідуально, з врахуванням його кваліфікації.

Планується, що робоча група публічно представить концепцію роботи Міндоходів 17 січня цього року.

Теги:

Міністерство доходів та зборів, Клименко Олександр

Джерело:

Дело

Автор

Залиште коментар