Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Європейська Феміда стала на бік українців в усіх 211-ти справах.

0 96

206 справ були об’єднані в групу так званих «клонових». За ними вирок уже винесли, але держава не спромоглася виконати перед позивачами своїх зобов’язань за встановлений строк. Тепер влада заплатить ще більше з урахуванням компенсації.

Ті, хто чекав на встановлену судом суми більше трьох років – отримають ще сатисфакцію в три тисячі євро. Інші п’ять позовів теж не були успішними для Києва.

Найбільш масштабною справою став колективний позов 17-ти ув’язнених Ізяславської колонії. Вони скаржилися на керівництво закладу, яке 2007-го року в жорстокий спосіб припинило голодування у в’язниці.  Засуджені виступали проти неналежних умов утримання.

У колонію направили спецназ, бійці якого, вибравши кількох в’язнів, вивели їх на вулицю, роздягнули та принижували. В Україні ув’язнені справедливості не дошукалися – звернулися у Страсбург.

Суд зобов’язав державу виплатити кожному з позивачів по 25 тисяч євро, ще по десять – на компенсацію судових витрат. Так один позов потягнув на 435 тисяч євро з бюджету.  

Теги:

Європейський суд з прав людини

Автор

Залиште коментар