Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Україна в ООН відхилила рекомендації щодо вибіркового правосуддя

0 82

Україна повністю прийняла 115 із 145 рекомендацій країн-учасниць ООН щодо поліпшення ситуації з правами людини в рамках моніторингу ООН за дотриманням прав людини, але відхилила рекомендації щодо подолання вибіркового правосуддя та політично вмотивованих переслідувань.

Про це 14 березня в Женеві на засіданні Ради ООН з прав людини повідомив Урядовий уповноважений України у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький.

Всього Україна відхилила 27 рекомендацій, а 3 – прийняла частково. Серед відхилених рекомендацій – також ті, що стосуються, прав сексуальних меншин, запровадження квот для жінок та ратифікації низки міжнародних договорів.

У списку відхилених – рекомендації США, які стосуються проблеми вибіркового правосуддя та політично мотивованих переслідувань в Україні.

“Ми вважаємо, що проблеми із вибірковим правосуддям в Україні станом на сьогодні не існує. Європейський суд з прав людини у справі “Луценко проти України” визнав відсутність політичних мотивів у його затриманні і триманні під вартою. Тому нам не зрозуміло, на якій підставі нам роблять такі звинувачення”, – заявив пан Кульчицький.

Серед інших, Україна не прийняла рекомендацію Росії “вживати заходів щодо запобігання інтеграції націоналістичних ідей в політичні платформи громадських об’єднань”. Представник України заявив, що в національному законодавстві передбачений принцип толерантного ставлення до політичних поглядів, ідеологічних та релігійних переконань.

Україна також відмовилася прийняти низку рекомендацій про ратифікацію міжнародних договорів, таких як Римський статут Міжнародного кримінального суду, Міжнародна конвенція про захист всіх осіб від насильницьких зникнень, Міжнародна конвенція про захист прав всіх трудящих-мігрантів і членів їх сімей, Конвенція Ради Європи про попередження і припинення насильства щодо жінок та побутового насильства та інші.

Теги:

ООН, права людини

Джерело:

Бі-Бі-Сі

Автор

Залиште коментар