Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Розпочалася перша програма з питань судового адміністрування

0 85

В Києві розпочалася перша в Україні Програма з питань судового адміністрування. Програма впроваджується Державною судовою адміністрацією України (ДСА) та Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» в співпраці з Університетом штату Мічиган з метою покращення знань, навичок та здібностей судових адміністраторів щодо ефективного управління судами.

Сорок керівників апарату суду, їх заступників та працівників ДСА з усієї України, відібраних на конкурсній основі, берутьучасть у програмі. Викладачі Університету штату Мічиган спільно з українськими викладачами проведуть навчання по таким курсам: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадровими ресурсами; освіта, навчання, підвищення кваліфікації; суди та зв’язки з громадськістю.

Навчальна програма сформована із 10 модулів, які відповідають тим компетенціям, які необхідно мати судовому адміністратору для успішної роботи. Над розробкою навчальних матеріалів працювали американські і українські викладачі. Протягом першого навчального дня Директор Програми з судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Коннер та доцент Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Іван Назаров навчали судових адміністраторів основам ефективного лідерства. З рештою курсів учасники ознайомляться впродовж наступних десяти днів. Після цього вони підготують фінальні роботи та отримають сертифікати Університету Штату Мічиган в червні 2013 року.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар