Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Конференція з питань застосування норм міжнародного права у справах неповнолітніх

0 78

16 квітня 2013 року в Києві розпочала роботу міжнародна конференція «Застосування норм міжнародного права у справах неповнолітніх». Організаторами заходу виступили Верховний Суд України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Апеляційний суд міста Києва, Асоціація суддів міста Києва, Німецький фонд міжнародного правового співробітництва та Центр суддівських студій.

Учасники конференції, серед яких судді з України, Німеччини, Естонії та Молдови, впродовж чотирьох днів розглядатимуть проблемні питання застосування норм міжнародного права, Гаазької Конвенції від 25 жовтня 1980 року «Цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей», а також представництва у суді інтересів незахищеної сторони (неповнолітні, недієздатні, інваліди). Результатом роботи мають стати напрацювання спільних рекомендацій щодо застосування норм міжнародного права і вдосконалення судової практики, повідомляє прес-служба ВССУ.

На важливості проведення таких заходів, що сприяють пошуку конструктивних шляхів вирішення актуальних питань, у своєму вітальному слові наголосив виконуючий обов’язки Голови ВССУ Станіслав Міщенко.

У свою чергу секретар судової палати у цивільних справах ВССУ Ольга Дьоміна звернула увагу учасників конференції на важливості забезпечення єдності судової практики, що є одним із пріоритетних завдань у діяльності судів касаційної інстанції.

Планується, що у рамках конференції учасники відвідають Апеляційний суд міста Києва, Національну школу суддів України, Подільський та Оболонський районні суди міста Києва, а також школу-інтернат для неповнолітніх дітей у Черкаській області. 

Теги:

ВССУ, ювенальна юстиція

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар