Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Справа про побиття журналістів на контролі в Омбудсмана

0 84

Уповноважений Верховної Ради України (ВР) з прав людини взяла на особистий контроль справу про напад у суботу, 18 травня, на журналіста “5 каналу” Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента “Комерсант-Україна” Владислава Соделя. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

“Справа щодо побиття журналістів перебуває на моєму особистому контролі, вже відкрито провадження. Я особисто буду слідкувати за цією справою і у випадку, якщо розслідування цього інциденту і дії органів влади будуть неефективними, – ми будемо втручатися”, – заявила Лутковська.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів 18 травня. Про це журналістам сказав в.о. начальника управління по зв’язках з громадськістю МВС Сергій Бурлаков, повідомляє «Українська правда».

Бурлаков зазначив, що важливо провести ретельну перевірку і встановити, чи могли взагалі правоохоронці припинити цей інцидент або втрутитися в нього. Він також висловив упевненість, що в разі доведення провини правоохоронців, їм може загрожувати навіть кримінальна відповідальність за службову халатність.

Крім того, в.о. начальника управління зі зв’язків з громадськістю повідомив, що станом на 20 травня допитано вже близько 70 свідків і підозрюваних щодо цього інциденту, серед яких і працівники МВС, і депутати.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася. Бійку почали знімати кореспондент  “П’ятого каналу” Ольга Сніцарчук і фотокореспондент “Ъ” Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар