Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

EDAPS.com виготовлятиме біометричні документи

0 90

Тендерна комісія Державної міграційної служби України визначила переможця конкурсу на виробництво електронних (біометричних) документів: ID-карт і закордонних паспортів, ним став EDAPS.com. Про це повідомляє державний веб-портал “Державні закупівлі”.

Даний конкурс проведено на виконання закону “Про Єдиний демографічному реєстрі та документах, що засвідчують особу і її спеціальний статус”, прийнятому 20 листопада 2012 р. і який набрав чинності 6 грудня 2012 р. Закон передбачає запровадження в Україні електронних (біометричних) документів: у тому числі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карт (замість нинішніх, архаїчних, паспортів громадянина України з вклеєною фото) і паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Згідно з повідомленням на держзакупівлі, ДМС України розіслала офіційні листи чотирьом українським підприємствам з пропозицією про участь у державному проекті по виробництву документів нового покоління. Однак з 4 підприємств тільки EDAPS.com зміг підтвердити готовність і можливість випускати електронні (біометричні) паспорта.

Нагадаємо, EDAPS.com володіє всім необхідним виробничим, технологічним і науковим потенціалом для впровадження подібних програм, а також має досвід реалізації великих міжнародних проектів з випуску біометричних паспортів.

Очікується, що наявність біометричних документів дозволить українцям в майбутньому подорожувати по Європі без оформлення віз.

EDAPS.com раніше неодноразово заявляв про те, що готовий приступити виробництва біометричних паспортів та ряду інших документів, передбачених законом про демографічний реєстр.

Також повідомлялося, що для старту масової видачі е-документів українцям додаткові бюджетні витрати не потрібні.

Джерело:

РБК-Україна

Автор

Залиште коментар