Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

СБУ передала до суду справу тренера збірної з легкої атлетики

0 103

Головним слідчим управлінням Служби безпеки України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою старшого тренера збірної команди України з легкої атлетики у привласненні державних коштів. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

У ході досудового розслідування встановлено, що з лютого 2011 року до липня 2012 року старший тренер, зловживаючи службовим становищем, привласнив понад 1 млн гривень державних коштів. Ці гроші було виділено Державною службою молоді та спорту України на організацію підготовки спортсменів національної збірної команди України з легкої атлетики до участі у міжнародних змаганнях, у тому числі 35-х Олімпійських Іграх у Лондоні.

У травні 2013 року вказане кримінальне провадження із затвердженим Генеральною прокуратурою України обвинувальним актом скеровано до суду.

УНН нагадує, що у вересні минулого року наказом Державної служби молоді та спорту України № 155-т Валерія Александрова було звільнено з посади Державного тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики.

Як раніше повідомлялося, Комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях спортсменів-легкоатлетів до Держмолодьспорту в серпні цього року виявила невідповідність поданої в звітних документах інформації та фактичної. Зокрема, за одним з епізодів згідно документів було начебто проведено навчально-тренувальний збір з легкої атлетики в м Кисловодськ (Росія), водночас, як підтвердили в Росії, база, звітні документи щодо якої були подані, на час проведення зборів вже була розформована. Тільки по цьому одному збору в Кисловодську не підтверджені документально видатки на загальну суму 21 000 дол. А таких лжезборів у період з квітня 2011 року по липень 2012 року згідно документів було проведено десять.

На час проведення перевірки від виконання службових обов’язків було усунуто низку працівників штатних збірних команд України, які відповідали за проведення навчально-тренувальних зборів та змагань: державного тренера Валерія Александрова, головного тренера Олександра Апайчева, старших тренерів Павла Бардакова та Костянтина Степанцова, начальника команди Руслана Руссу.

Джерело:

СБУ

Автор

Залиште коментар