Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Відеоконференція з питань застосування КПК

0 110

Під час чергового засідання у режимі відеоконференцзв’язку судді ВССУ, апеляційних і місцевих судів обговорили питання практичного застосування положень Кримінального процесуального кодексу України, зокрема щодо діяльності слідчих суддів.

Заступник Голови ВССУ Станіслав Міщенко зауважив, що зазначені питання вже були предметом обговорення під час тематичних семінарів, ініційованих ВССУ, зокрема й у режимі відеоконференції. Але про необхідність повернення до цієї теми свідчить той факт, що до ВССУ на сьогодні надійшло понад двісті запитань, пов’язаних із діяльністю слідчих суддів, які потребують відповідних роз’яснень задля забезпечення єдиних підходів застосування положень нового КПК.

 Водночас він зазначив, що для покращення ефективності співпраці апеляційним судам необхідно розпочинати роботу над узагальненням судової практики застосування норм КПК та про їх результати інформувати ВССУ, не чекаючи офіційних запитів.

Під час засідання судді судової палати у кримінальних справах ВССУ Сергій Слинько, Володимир Британчук та Жанна Єленіна детально розглянули проблемні аспекти застосування кримінального процесуального законодавства та надали колегам відповіді, зокрема щодо обрання запобіжних заходів на підставі ухвали слідчого судді, повноважень слідчих суддів апеляційних інстанцій, оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування, а також щодо заходів забезпечення кримінального провадження і підстав їх застосування.

Проведення наступного заходу у режимі відеоконференцзв’язку заплановано на вересень 2013 року, повідомили в ВССУ.

Теги:

ВССУ

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар