Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Нотаріуси зареєстрували понад півмільйона заяв на нерухомість

0 102

Наразі нотаріусами зареєстровано понад пів мільйона заяв та запитів щодо реєстрації нерухомості. Про це повідомили у Державній реєстраційній службі України.

“Нотаріусами зареєстровано 618 тис. 182 заяв та запитів, з яких розглянуто 606 тис. 58 та задоволено 605 тис. 798”, – зазначили у Держреєстрі. Нагадаємо, з 1 січня поточного року в Україні запровадили нову систему реєстрації речових прав на нерухоме майно. За словами голови Державної реєстраційної служби Дмитра Ворони, внаслідок такого нововведення більшість угод будуть починатися і завершуватися у нотаріусів.

“Раніше нотаріус просто оформляв угоду, а зараз за ті ж гроші він повинен підтвердити право власності відчужувача і зареєструвати його на нового власника. Ще й відповідальність нотаріусів стала вищою, аж до кримінальної, адже вони тепер – повноцінні реєстратори по операціях, які оформляють. В результаті, замість того щоб витрачати час і ходити по різних інстанціях, тепер 80% угод будуть починатися і закінчуватися в нотаріусів. На все буде йти 3-4 години”, – сказав Дмитро Ворона.

 

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар