Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Ліквідовано угруповання, яке продавало сиріт за кордон

0 90

Начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко  заявив, що працівниками УБОЗ регіону були затримані члени злочинного угруповання, що займалася торгівлею людьми.  «У минулі вихідні працівниками УБОЗ були затримані члени злочинної групи, які займалася торгівлею людьми. В якості жертв вибиралися сироти, вихованці дитячих будинків, яким пропонувалося працевлаштування в Москві. У людей відбиралися паспорти, а після транспортування в Москву, їх змушували займатися жебрацтвом. У нині вже задокументовано 5 фактів діяльності угруповання”, – зазначив він. Бабенко також зазначив, що в середньому, кожен з “працівників” у день збирав приблизно 1 тис. дол..

Зазначимо, що за даними уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування торік одержали близько 15 тис. дітей.

Загалом із 95956 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вже майже 80% дітей (76 тис.) виховуються в сім’ях, решта 15% (15 тис.) виховуються в інтернатних установах, майже 5% (5 тис.) отримують професійну освіту.

Джерело:

РБК-Україна

Автор

Залиште коментар