Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Довічне для жінок

0 121

Україна — єдина країна на теренах колишнього СРСР, де довічне ув’язнення застосовують не лише до чоловіків, а й жінок. Про це розповів начальник Департаменту охорони, нагляду, безпеки і контролю за виконанням судових рішень Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) Олександр Кислов.

Україна встановила сумнівний рекорд: обігнала Росію за кількістю пожиттєво ув’язнених. На сьогодні в українських тюрмах утримується 1845 пожиттєво ув’язнених, тоді як у РФ – 1841, пише “Сегодня”.

Водночас загальна кількість ув’язнених у Росії становить 800 тис осіб, а в Україні – 140 тисяч. За словами Кислова, з кожним роком в Україні збільшується кількість довічно ув’язнених. “У середньому за рік збільшується на 100 осіб”. – пояснив Кислов.

Крім того, з моменту заміни смертної кари довічним ув’язненням, в Україні не помилували жодного в’язня, до якого застосовано таке покарання.

Додамо також, що кількість співвітчизників, які без доведення будь-якої провини тужать за ґратами СІЗО в нелюдських умовах, б’є європейські рекорди.

Нагадаємо, уряд планує до 2017 року витратити на “покращення” тюрем 6 млрд гривень.

Теги:

пенітенціарна система, тюрма, ДПтСУ

Джерело:

newsru

Автор

Залиште коментар