Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Суд дозволив головам фракцій засекретити свої декларації про доходи

0 92

Рух “Чесно” домагатиметься через Європейський суд надання громадськості декларацій голів фракцій Верховної Ради. Київський суд активістам руху відмовив.

Українці не мають права знати, скільки заробляють голови депутатських фракцій. Принаймні так у п’ятницю, 9 серпня, вирішив окружний адміністративний суд Києва, відмовивши активістам руху “Чесно” у задоволені їхнього позову до апарату Верховної Ради. Там відмовляються оприлюднювати майнові декларації голів депутатських фракцій всупереч антикорупційному законодавству та закону про доступ до публічної інформації.

Представник руху “Чесно” Віктор Таран, який позивався до українського парламенту, сказав в інтерв’ю Deutsche Welle, що на його думку рішення суду вкотре підтвердило вибірковість і залежність правосуддя. “Попри те, що в Україні існують закони, якщо чиновники не хочуть їх виконувати, то й не виконують, а суд стає на їхній бік”, – сказав Таран.

Рух “Чесно” збирається оскаржувати рішення окружного адмінсуду Києва і готовий звернутися навіть до Європейського суду з прав людини. “Якщо ми не змусимо їх зараз виконувати закони, то вони й надалі приховуватимуть свої статки, ігноруючи закон”,  – наголошує Таран.

Автор

Залиште коментар