Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Довіра українців

0 122

В українському суспільстві сформувалася стійка тенденція зниження довіри до державних інститутів. Про це повідомила директор фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна.

Згідно дослідженням фонду, в травні цього року зафіксований найнижчий рівень довіри до Верховної Ради — 76,8% українців не довіряє парламенту. Судам не довіряє 72,3% населення, а політичним партіям — 69,2%. Населення не довіряє уряду — 71%. За два з половиною роки правління президент України втратив 68,9% довіри своїх громадян. Більш всього українці довіряють місцевій владі. Так, представникам місцевої самоврядності довіряє 4,3% (не довіряє 47,3%).

На окрему увагу заслуговує дослідження відносно силових структур. Міліції сьогодні не довіряє 70% населення, прокуратурі — 63,5%, Конституційному суду — 59,1%, а Службі безпеці України — 48,5% (при цьому довіряють СБУ 34,4%).

В той же час з кожним роком зростає рейтинг недержавних інституцій. Сьогодні більш всього люди довіряють церкві — 70% (не довіряють майже 20%). Засоби масової інформації за останні вісім років виросли в очах населення з 35,3% до 58,3%.

Громадським організаціям також стали більше довіряти. За останні два з половиною роки їх рівень виріс з 25,6% до 38,4%.

Слід сказати, що сьогодні 86% громадян не входять до жодної громадської організації, але 57,7% вважає, що Україні потрібні такі організації, тому кількість активного населення зростає з кожним роком. Наприклад, якщо в 2007 році лише 2,1% були задіяні в громадських організаціях, то в 2013 році цей показник виріс до 4,2%.

Головна причина небажання людей брати участь в громадських організаціях або партіях — невпевненість в тому, що вони здатні щось змінити.

Джерело:

Дело

Автор

Залиште коментар