Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Президент схвалив нові ставки судового збору

0 107

Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 590-VII про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно сплати судового збору (проект № 0973). Як повідомлялося раніше, Закон був ухвалений 19 вересня 2013 р. Згідно інформації на сайті ВР Закон був повернений з підписом Президента тиждень тому.

Законом передбачається внесення змін до КпАП і Закону про судовий збір — вводяться нові ставки судового збору у справах про адміністративні правопорушення і підвищуються окремі ставки судового збору, що стягується за подання до суду позовних і інших заяв, передбачених процесуальним законодавством.

Передбачено, що в разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено стягнення, сплачується судовий збір, ставка якого встановлюється у розмірі 0,03 розміру мінімальної зарплати.

При подачі адміністративного позову майнового характеру сплачується 10 % розміру ставки судового збору. Остання сума судового збору стягується з позивача або відповідача пропорційно задоволеної або відхиленої частини вимоги.

Також передбачено встановити диференційовану шкалу розміру ставки судового збору, яка стягується за подання до суду позовної заяви про відшкодування морального збитку. Розмір ставки судового збору ставиться в пряму залежність від розміру ціни позову. Наприклад, судовий збір за позовну заяву про відшкодування морального збитку з ціною позову більше 100 розмірів мінімальної зарплати складе 10 % від ціни позову.

Детальні ставки судового збору дивитися тут

Автор

Залиште коментар