Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Майно вишу повернуто державі

0 134

Господарським судом Івано-Франківської області задоволено позов прокуратури області та визнано за державою право власності на будівлю інженерного корпусу Українського державного конструкторсько-технологічного інституту транспорту АПК і господарські споруди вартістю майже 45 млн грн, які розташовані в центрі м. Івано-Франківська. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Прокурорською перевіркою встановлено, що спірні приміщення є об’єктами державної власності та перебувають у користуванні зазначеного інституту на праві оперативного управління.

Водночас право власності на них за державою не було оформлено, що позбавляло можливості в повній мірі використовувати їх для реалізації державних потреб і надавало можливість різним установам та організаціям вживати активні дії, спрямовані на встановлення за ними права власності на будівлі.

Для запобігання незаконного оформлення права власності на вказані приміщення іншими особами, прокуратура Івано-Франківської області звернулась до суду з відповідним позовом.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар