Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Госпсуди працюватимуть зі ЗМІ

0 117

21 листопада 2013 року відбулося чергове засідання ради суддів господарських судів. У засіданні взяли участь: голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, голови та заступники голів господарських судів України.

 Першим питанням порядку денного члени ради суддів затвердили перелік інформації щодо діяльності ради суддів господарських судів, що підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті ради суддів господарських судів веб-порталу судової влади України.

Найбільш жваве обговорення серед присутніх на засіданні викликало третє питання порядку денного засідання, яке стосувалося заходів з висвітлення в ЗМІ діяльності господарських судів та їх аналізу. Доповідав з цього питання голова ради суддів господарських судів Артур Ємельянов. У своїй доповіді голова Ради відзначив, що низка показників діяльності судів господарської юрисдикції представлені на Конференції суддів господарських судів. Відповідно до підсумків їх 9-місячної роботи виявлено високий рівень довіри до господарських судів, що простежується через кількість оскаржених рішень суддів господарських судів. За вказаний період місцевими господарськими судами прийнято понад 160 тисяч судових рішень, при цьому тільки 17 % з них були оскаржені до апеляційної інстанції, а 9 % – до касаційної. Проте, незважаючи на це, в засобах масової інформації періодично з‘являються публікації негативного змісту щодо роботи господарських судів України, які базуються на неперевіреній або завідомо неправдивій інформації.

Голова Ради навів низку прикладів досягнень та позитивних тенденцій у роботі господарських судів, що могли б забезпечити позитивний імідж судів господарської юрисдикції серед населення, проте жоден з них не висвітлений у засобах масової інформації. Свої коментарі, зауваження та доповнення стосовно цього питання висловили голови апеляційних господарських судів України. Учасники засідання наголошували на потребі упередження поширення неправдивої інформації, котра дискредитує діяльність господарських судів, та необхідності забезпечення відкритості  їх роботи.  Рада суддів господарських судів доручила головам місцевих та апеляційних господарських судів України організувати та постійно проводити роботу з об‘єктивного висвітлення в засобах масової інформації їх діяльності, щомісячно повідомляти Раду про вжиті заходи, а також в строк до 15 грудня 2013 року підготувати та надати раді суддів господарських судів програму оприлюднення господарськими судами об‘єктивної та всебічної інформації про свою діяльність.

Джерело:

Судова влада

Автор

Залиште коментар