Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

СБУ розпочало розслідування про “захоплення влади”

0 121

Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за статтею щодо дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, повідомила її прес-служба. Ця стаття передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. В СБУ зазначають, що причиною цього стали “заклики окремих політиків до насильницької зміни влади”.

Звістка про дії спецслужби спричинила обурення в соціальних мережах. Дописувачі зауважували, що подібне трактування цих заяв суперечить п’ятій статті української конституції, яка проголошує, що єдиним джерелом влади в державі є народ.

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров у коментарі DW зазначив, що він не вбачає в діях та заявах опозиції жодних ознак порушення законів чи конституції. Він нагадав, що під час “Помаранчевої революції ” саме СБУ зупиняло силові сценарії розгону маніфестантів і розкритикував нинішню позицію спецслужби. “Де вони були, коли сталося побиття “беркутівцями” студентів? І чому саме зараз вони відреагували на протести порушенням кримінального провадження проти опозиції?”, — запитує Захаров.

Представники опозиційного табору розцінюють як провокацію відкриття СБУ кримінальної справи щодо підозр у спробі насильницького захоплення державної влади.

Автор

Залиште коментар