Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Мораторій на інспекції

0 116

За словами Клименка, цей механізм “дає підприємцям, які працюють, використовуючи спрощену систему оподаткування, стимули для розвитку та збільшення відрахувань до бюджету”.

За підсумками 11 місяців на єдиному податку працювали 1,5 млн платників (зростання на 100 тис в порівнянні січнем-листопадом 2012 року), їхні платежі до бюджету зросли в 1,5 рази – до 6,3 млрд гривень. Однак мораторій не скасовує контролю над сферою адміністрування оподаткування.

За словами керівника секретаріату ради підприємців при Кабінеті міністрів Андрія Забловського, відмова від перевірок більшою мірою стосується бізнесу, що працює прозоро. За його словами, податківці виявляють інтерес до великого бізнесу, але малому та середньому, які задіяні в схемах, уникнути відповідальності не вдасться”.

У той же час експерти відзначають, що мораторій повинен діяти на період ліквідації суперечливих норм у законодавстві та створення умов для розвитку бізнесу.

Автор

Залиште коментар