Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Юристи підводять підсумки

0 107

Одним з них став круглий стіл на тему «Нові виклики і глухі кути судової практики: підсумки 2013 очима експертів». Участь у заході взяли юристи, адвокати, а також заступник директора Департаменту правової роботи Міністерства доходів і зборів Руслан Рачинський .
В рамках круглого столу його учасники обговорили проблеми застосування нового КПК , житлово-комунальні , цивільні та господарські спори , питання інтелектуальної власності бізнесу, застосування судами практики ЄСПЛ, окремі аспекти кредитних суперечок з фінансовими установами, а також податкові спори.
Присутні відзначили, що 2013 р. ознаменувався низкою нових прецедентних судових рішень в різних галузях , які увібрали в себе як позитивні нововведення та і недоліки українського законодавства. Наприклад , вкотре адвокати розкритикували принцип змагальності, закладений в КПК, назвавши його фікцією. На їх думку, можливості для збору і дослідження доказів новий КПК надає якраз правоохоронним органам, в той час , як захист такої можливості фактично позбавлений.
Ще одним істотним недоліком КПК було визнано відсутність у ньому сентенції, яка проголошує принцип встановлення об’єктивної істини. А ось до достоїнств був віднесений інститут суду присяжних. Не зважаючи на полеміку, яка розгорнулася навколо цього інституту останнім часом, на круглому столі адвокати визнали його позитивний вплив на українську Феміду .

Джерело:

pravotoday

Автор

Залиште коментар