Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Антирейдерські зміни в законодавстві набувають чинності

0 105

Президент підписав розроблений Держпідприємництвом Закон, який спрямований на врегулювання основних аспектів протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. Зазначений Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Нагадаємо, народні депутати підтримали прийняття в другому читанні і в цілому Закон № 642 – VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання діяльності юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців» 10 жовтня 2013 року.

Цей Закон спрямований на:

– Врегулювання питань щодо діяльності ліквідаційної комісії та порядку проведення ліквідації юридичної особи;

– Удосконалення процедури проведення скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи на підставі відповідного судового рішення;

– Удосконалення процедури проведення державної реєстрації фізичних осіб- підприємців, зокрема іноземних громадян;

– Визначення форс-мажорних обставин, наслідком яких є зупинка роботи Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

– Удосконалення підсудності деяких категорій справ;

– Удосконалення діяльності фондового ринку та корпоративних відносин;

– Рішення на законодавчому рівні основних проблемних питань , які в даний час виникають.

Крім того, розширюються повноваження Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Так , Комісія, у разі її призначення, зможе здійснювати експертизу у справах, що виникають з корпоративних відносин і які розглядаються господарським судом.

Законом також доповнюються статті 17 та 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» новим порядком погодження з уповноваженою особою акціонерів або учасників товариства з обмеженою або додатковою відповідальністю плану санації та мирової угоди.

Джерело:

pravotoday

Автор

Залиште коментар