Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Юристи: ДАІ діяла проти Автомайдану незаконно

0 111

Юристи назбирали фактажу про “протизаконні дії ДАІ” під час автопробігу Автомайдану 29 грудня, у якому брали участь близько тисячі авто. Про це під час прес-конференції повідомив координатор групи юристів, котрі допомагали активістам Автомайдану Роман Маселко.

За його словами, після цього активістам почали приходити повідомлення про нібито порушення правил дорожнього руху.

“Ці рапорти складені одночасно і нібито одними і тими ж людьми, проте під цими рапортами різні підписи. А на підставі цих рапортів людей позбавили водійських прав. Ці рапорти написані різними почерками, а деякі навіть надруковані. Згідно цих рапортів інспектори ДАІ одночасно знаходились у різниї місцях. Скоріше за все, дані для рапортів були взяті із приладу фіксації “Рубіж” а потім за ними були складені рапорти. Є навіть випадки “телепортації” винних, тобто згідно протоколам і рапортам, автомобіль за кілька хвилин долав величезну відстань”,- зазначив Р.Маселко.

За його словами, це не завадило судам винести постанови про позбавлення людей водійських прав.

“У Єдиному реєстрі судових рішень навіть є рішення про позбавлення водійських прав людей за рапортами інспекторів, які, згідно протоколів, за 1 хвилину зупиняли по одному-два десятка авто. Або ж інспектори зупиняли лише автівки, приписані у їхньому районі,”- додав юрист.

Він також зазначив, що, згідно рапортів, на вул. Богатирській у напрямку с. Нові Петрівці у одному місці було одночасно 25 інспекторів ДАІ.

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року. Євромайдани переросли в політичний протест, що призвів до суспільно-політичної кризи. Автомайдан є однією з найактивніших груп протестного руху, що відзначилася, зокрема, пікетуваннями будівель українських чиновників вищого рангу.

Джерело:

УНН

Автор

Залиште коментар