Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Суд звільнив “ніжинських робінгудів”

0 118

Фігурантів резонансної справи “ніжинських робінгудів” звільнили у залі суду на підставі постанови Верховної Ради про звільнення політв’язнів. Рішення про це ухвалив суддя Ігор Мурашко.

Адвокати стверджують, що суд не може просто закрити справу – для цього слід винести виправдальний вирок. Для цього потрібно ще кілька місяців.

Але головне, переконані захисники, і самі засуджені – це те, що після стількох років, проведених за ґратами, вони нарешті на волі і можуть поїхати до рідних, передав кореспондент ВВС Україна.

“Обов’язково поїдемо на Майдан, вклонимося, положимо квіти, – пообіцяв один з фігурантів справи Владислав Попович. – Дуже велика справа зроблена. А щодо Небесної сотні – я думаю, кожен громадянин повинен щодня молитись, аби на небесах Бог простив їм усі гріхи, і вони обов’язково потрапили до раю”.

У 2012 році суд у Чернігові оголосив вирок у кримінальній справі стосовно шістьох людей, які боролися проти наркоторгівлі у Ніжині. “Робінгудів” визнали винними і засудили – від 7 до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Кримінальну справу порушили у квітні 2010 року, її розслідувала міліція Чернігівської області.

Напередодні парламент більшістю голосів ухвалив постанову про звільнення політичних в’язнів авторства Олега Ляшка. Згідно з документом, Генеральній прокуратурі доручили звільнити активістів, яких затримали не тільки під час Євромайдану, але й раніше.

Зокрема, у вівторок у Харкові на свободу вийшов Сергій Павліченко, який був ув’язнений за вбивство судді.

Джерело:

Бі-Бі-Сі

Автор

Залиште коментар