Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

В Луганській обл. викрито 1,2 тис. диверсантів

0 126

В Луганській області викрито 1,2 тис. провокаторів, які через нелегальні канали фінансування отримували кошти і зброю, та були покликані вчиняти теракти і диверсії на території держави. Про це заявив перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша під час міжнародної конференції щодо повернення вкрадених активів корумпованої еліти України, йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

М.Голомша також зазанчив, що у низці кримінальних проваджень, відкритих за фактами закликів до порушення територіальної цілісності України, повалення конституційного ладу, скоєння терористичних актів, захоплення і блокування державних установ, вивчається ймовірність фінансування зазначених злочинів за рахунок легалізованих коштів, здобутих злочинним шляхом.

Крім того, він заявив, що будуть вживатися жорсткі заходи впливу по відношенню до сепаратистів і диверсантів, які діють на території України.

Окрім того, за його словами, перевіряється можлива участь у цих діях банківських установ, у тому числі заснованих іноземними державами.

“Сьогодні вночі був здійснений напад на військову частину в Артемівську, і він був відбитий нашими Збройними силами. Ми бачимо по почерку, що працюють навчені люди, які добре знають військову справу. Думаю, що Антитерористичний центр дасть відповіді на всі питання”, — зазначив Голомша.

Загалом, зауважив Голомша, за фактами кримінальних правопорушень, пов’язаних з проявами сепаратизму та посяганням на територіальну цілісність держави, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано понад 240 кримінальних проваджень, викрито 150 осіб, винних у вчиненні зазначених злочинів, яким оголошено про підозру.

Джерело:

РБК-Україна

Автор

Залиште коментар