Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Уряд наполягає на відкритому доступі

0 105

Кабмін має намір наполягати на ухваленні Верховною Радою законодавчих ініціатив про надання відкритого доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно, які раніше неодноразово відхилялися парламентом.

«Уряд наполягатиме на тому, щоб цей закон був прийнятий і щоб в Україні запрацював публічний реєстр, де будь-хто може отримати інформацію про права на майно тієї чи іншої людини, в першу чергу і державного службовця», — повідомив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу в Києві.

Він також висловив упевненість, що держслужбовцям, які придбали нерухоме майно за рахунок чесних і задекларованих доходів бояться відкриття публічного доступу до Держреєстру прав на нерухомість нічого.

«Наші люди повинні знати, у кого з держслужбовців є те чи інше майно, і блокування такого роду ініціатив, однозначно не пройде», — підкреслив Петренко.

Примітно, що раніше до Верховної Ради неодноразово вносилися законодавчі ініціативи про впровадження в Україні спрощеної процедури доступу до інформації Держреєстру речових прав на нерухомість, однак вони не отримали необхідної кількості голосів і були відхилені.

Джерело:

svdevelopment

Автор

Залиште коментар