Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Візи отримують майже всі

0 111

Тільки 2% українців отримують відмову в отриманні візи до ЄС. Дуже низький відсоток відмов є вагомою підставою для запровадження безвізового режиму ЄС для України.

Такі дані озвучив директор департаменту ЄС МЗС України Всеволод Ченцов на конференції “Лібералізація візового режиму між Україною і ЄС: Хто виграє?”

“У нас дуже низький рівень відмов віз до ЄС і постійно падає, сьогодні це менше 3%, навіть трохи більше 2%. Відмова виникає тоді, коли людина не здатна довести мету своєї поїздки. Молоді люди, як правило, здатні довести мету своєї поїздки і це дозволяє консульствам без проблем оформити такі візи”, — розповів він.

За його словами, майже всі студенти і вчені отримують необхідні візи для навчання або наукової діяльності.

Він також додав, що такий низький відсоток відмов, безумовно, є підставою для запровадження безвізового режиму. —У США вважають, що якщо є тільки 10% відмов, то це вже є підставою для скасування візового режиму», – пояснив він.

У 2013 р. 40% з тих українців, що звернулися за візами в Європейський союз, отримали мультивізу. Про це повідомив керівник відділу політики представництва ЄС в Україні Ганнес Шрайбер. «У минулому році 40% тих, хто звертатися за візами отримали мультивізу. Рекомендація Єврокомісії, там, де це можливо, треба видавати мультивізу. Однак рішення залишається за членами країн ЄС. Більшість країн спочатку видає дві одноразові візи, а потім вже видає мультивізу”, — розповів Шрайбер.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар