Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Відповідальність за неправдиву декларацію

0 135

Голова Верховної Ради, виконуючий обов’язки Президента Олександр Турчинов схвалив введення штраф до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8,5 тис. гривень) за подачу завідомо неправдивих даних у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
Згідно повідомлення, Турчинов підписав Закон № 1261 -VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України».
Нагадаємо, Верховна Рада 13 травня ухвалила відповідний закон (№ 4556). Згідно з документом, вводиться штраф до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів за подачу завідомо неправдивих даних у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.
У Кодекс про адміністративні порушення вводиться норма, згідно з якою чиновник піддається штрафу від 150 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 2,55-8,5 тис. гривень) за подачу завідомо неправдивих даних у декларації про доходи.
Також законом дозволяється спеціальна конфіскація майна неповнолітніх порушників або визнаних судом неосудними громадян, звільнених у зв’язку з цим від кримінального покарання.
Рада зобов’язала суди застосовувати до порушників штраф, виходячи з двократного розміру незаконно одержаного прибутку (доходу).
Крім того, парламент запровадив кримінальну відповідальність (до 3 років, з тяжкими наслідками — до 8 років в’язниці) за зловживання владою або службовим становищем.

Джерело:

Дело

Автор

Залиште коментар