Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Держземагентство та Укрдержреєстр ініціювали спрощення реєстрації земельних ділянок

0 89

Голова Держземагентства України Сергій Рудик та Голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко ініціюють спрощення процедури реєстрації земельних ділянок для поліпшення обслуговування при оформленні земельних ділянок.

Відповідне рішення було прийнято на спільній нараді керівників Держземагентства та Державної реєстраційної служби. Учасники наради підтримали ініціативу Сергія Рудика із започаткування пілотного проекту спільної роботи фахівців обох відомств в одній з областей України для ліквідації черг, які існують натепер, повідомляє урядовий портал.

«Проблема з чергами набула особливої гостроти. Не вистачає фахівців, які реєструють не лише права на землю. До прикладу, у Києві нещодавно реєстрацією опікувалися чотири різні відомства, які налічували 153 реєстратори плюс технічний персонал. Нині у нас у столиці 24 людини реєструють права на нерухомість, у тому числі і на землю», – зазначила Голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко.

У свою чергу, очільник земельного відомства сказав: «Уже найближчим часом 1800 кадастрових реєстраторів, не змінюючи відомчого статусу, мають допомогти колегам з Укрдержреєстру, передусім з реєстрацією земельних ділянок, прав оренди паїв тощо. Ми заради подолання черг, корупції маємо стати над відомчими інтересами». На переконання Сергія Рудика, це допоможе спеціалістам обох відомств дійти порозуміння, налагодити комунікацію та швидше віднайти шляхи до вирішення нагальних проблем щодо реєстрації земельних ділянок та прав на них. З цією метою буде спрощено електронний документообіг між Держземагентством та Укрдержреєстром.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар