Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Новий голова Єврокомісії виключив можливість розширення ЄС

0 162

Євросоюз не прийматиме до свого складу нових членів як мінімум протягом найближчих п’яти років.

Таку заяву зробив сьогодні в Європарламенті новообраний голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, передає «Інтерфакс-Україна».

На його думку, у процесі розширення ЄС необхідно зробити паузу, зосередившись на консолідації зусиль наявних 28 членів.

Разом з тим Юнкер додав, що Брюссель продовжуватиме переговори про вступ до ЄС нових членів, особливо балканських країн, які «потребують європейської перспективи». Крім того, він наголосив на необхідності зміцнення партнерських відносин з країнами, що межують з Євросоюзом на сході, зокрема Молдовою та Україною.

Європарламент підтримав кандидатуру Жана-Клода Юнкера на посаду глави Єврокомісії на засіданні 15 липня. За призначення колишнього прем’єр-міністра Люксембургу проголосувало 422 народних обранця із 751, пише dpa. Проти нього висловилося 250 депутатів. Політик претендував на цю посаду від консервативної Європейської народної партії, яка стала найсильнішою фракцією у Європарламенті за підсумками виборів, що відбулися у травні.

Джерело:

Німецька Хвиля

Автор

Залиште коментар