Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Уряд пропонує провести люстрацію держслужбовців до 1 вересня 2015 року

0 140

Він повідомив, що до парламенту внесено два законопроекти щодо оновлення державного апарату та спрощення публічних сервісів. За словами міністра, ці законопроекти пропонують «ввести мораторій на проведення будь-яких перевірок до кінця року всіма контролюючими органами України». За словами Петренка, уряд бере на себе зобов’язання до 1 жовтня внести до парламенту низку законопроектів, які «фактично приберуть ті функції контролюючих органів, які не відповідають європейським стандартам, ліквідують більшу частину інспекцій і контролюючих органів, які є фактично перевантажливими для нашого бізнесу”. Він додав, що цими законопроектами, по суті, передбачається розпочати процес люстрації державного апарату.

Відповідно до законопроектів, до 1 вересня 2015 року уряд повинен організувати і забезпечити проведення із залученням громадськості позачергової переатестації усіх державних службовців центральних і територіальних органів влади, а також провести переатестацію правоохоронних органів.

 Міністр наголосив, що законопроектами передбачено спрощення доступу до державної служби тим, хто має вищу освіту і належний професійний рівень.

 

Джерело:

Мін’юст

Автор

Залиште коментар