Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Роботу суддів оцінюють за архаїчними критеріями

0 124

На думку професора політології, права та кримінології в Університеті Торонто (Канада) Пітера Соломона, будь-який розгляд норм та відсотків є очевидним порушенням принципу незалежності окремих суддів.

«Судді, які турбуються про долю своїх рішень у судах вищих інстанцій, не можуть вирішувати справи неупереджено», — упевнений Соломон, член Центру європейських, російських та євразійських досліджень Університету Торонто.

За його словами, у Західній Європі від часів закінчення Другої світової війни оцінюють не ефективність суддів, а їхні професійні здібності та навички, наприклад, уміння проводити судові засідання, писати рішення.

«Європейські норми закликають до оцінювання вмінь та компетентності судді (не його продуктивності), до застосування критеріїв та методів оцінки, які є відкритими та прозорими, до процесу оцінювання, який приділяє увагу перегляду текстів судових ухвал та спостереженню за ходом судових слухань», — заявив він.

Джерело:

Ракурс

Автор

Залиште коментар