Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Уряд ліквідував Держзембанк

0 114

Главою ліквідаційної комісії призначений заступник міністра аграрної політики і продовольства Андрій Дикун. Як повідомлялося, Верховна Рада 17 червня 2014 вирішила ліквідувати Держзембанк. Міністр аграрної політики і продовольства Швайка пізніше заявив, що Кабінет міністрів розглядає можливість продажу Держзембанку.

Наприкінці червня глава правління Держзембанк Світлана Скосирська оцінила прибуток держави у випадку продажу активів банку не менш ніж в 30 млн грн (тобто ціна продажу – не менше 150 млн грн).

Вона це аргументувала тим, що банк має рейтинг “uaA +” з прогнозом “стабільний” за національною шкалою, не має зобов’язань і кредитів. Крім того, банк має весь набір необхідних ліцензій. При цьому, на її думку, держава отримає не порожні турботи при ліквідації, а прибуток від продажу, мінімум 30 млн грн “, а Держзембанк в подальшому може змінити назву і працювати як звичайний комерційний банк.

Держзембанк був створений для реалізації нових механізмів агрокредитування та забезпечення аграріїв доступними фінансуванням. Попередній уряд вніс в його статутний капітал 120 млн грн, а для внесення в капітал банку земельних ділянок сільгосппризначення необхідно було прийняття змін до Земельного кодексу України.

Передбачалося, що банк буде забезпечувати управління землями сільськогосподарського призначення державної власності та виконувати функції з реалізації державних кредитних програм, насамперед для середнього та малого бізнесу в сільській місцевості.

Джерело:

Дело

Автор

Залиште коментар