Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Закон про заочне засудження опубліковано в офіційній пресі

0 110

В офіційному виданні українського уряду «Урядовий кур’єр» від 6 листопада 2014 року опублікований закон «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо неминучості покарання за окремі злочини проти національної безпеки, суспільної безпеки та корупційні злочини».

Документ вступає в силу на наступний день після опублікування.

Законом передбачено, що стосовно підозрюваного чи обвинуваченого, який переховується від органів слідства та суду, якщо він знаходиться за межами України, ведеться спеціальне кримінальне провадження. Таке провадження може вестися щодо злочинів проти основ національної безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; злочинів, пов’язаних з терористичною діяльністю та корупцією.

Передбачено, що стосовно підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України, пов’язаних з терористичною діяльністю, інших злочинів проти громадської безпеки, запобіжний захід застосовується виключно у вигляді утримання під вартою.

Закон про заочне засудження був прийнятий Верховною Радою у другому читанні та в цілому 7 жовтня.

Джерело:

ЮВУ

Автор

Залиште коментар