Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

5 партій підписали коаліційну угоду

0 142

 

Про це повідомили представники політсил біля будівлі парламенту. Коаліційні переговори почалися о 17:00 четверга й завершилися майже о 2 годині ночі п’ятниці.

“Ми парафували коаліційну угоду. Тут є підписи п’яти політичних сил, представників, які працювали над текстом коаліційної угоди”, – сказала представниця “Самопомочі” Оксана Сироїд.

Вона також повідомила, що о 12.30 у п’ятницю має відбутися офіційна презентація тексту за участю представників і лідерів політичних сил.

Відповідаючи на запитання про те, у чому були протиріччя під час роботи представник “Батьківщини” Андрій Кожем’якін зазначив, що “коаліційна угода досить велика й складна, і потрібно з’ясувати всі остаточні технічні нюанси й моменти”.

“І більше того, ми розуміли, що сьогодні день річниці Майдану і требу було у будь-якому випадку завершити і зробити це сьогодні вночі. Обов’язково. Передруковували, друкували, переписували, записували”, – зазначив він.

А представник Блоку Петра Порошенка Віталій Ковальчук зазначив, що створювався “дороговказ для нашої країни на найближчі п’ять років, і три тижні, які було витрачено на узгодження коаліційної угоди – це дуже стислий термін”.

Водночас Ковальчук зауважив, що у перемовинах були певні суперечності і дискусії, проте було закладено фундамент для подальшої продуктивної співпраці. “Маємо надію, що назавтра (21 листопада) суспільство отримає повну презентацію цього документа і ми безумовно його підпишемо 27 листопада, коли відкриється перше засідання Верховної Ради 8-го скликання”, – сказав представник БПП.

На запитання щодо того, що його політсила останньою підписала проект тексту угоди, Ковальчук відповів: “Так склалося, що ми надали можливість нашим колегам, як найбільша фракція, викласти свою думку і підтвердити її письмово, після чого ми, безумовно, підтримали всі ті напрацювання які є. Тут не треба шукати жодної інтриги”.

Він також висловив сподівання, що у ВР буде не просто парламентська, а конституційна більшість, що дозволить ухвалити зміни до Конституції. Зокрема щодо децентралізації та скасування депутатської недоторканості.

Автор

Залиште коментар