Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук Януковича, Азарова

0 142

Спеціальна комісія Інтерполу ухвалила рішення про оголошення в міжнародний розшук (“червона картка”) колишнього президента України Віктора Януковича, його сина Олександра Януковича, екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова та інших колишніх високопосадових осіб, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

“Сьогодні, через кілька місяців від моменту звернення у березні 2014 року, аргументації та підготовки пояснень, Інтерпол, за підготовленими запитами МВС, Генпрокуратури України та СБУ, спеціальна комісія Інтерполу ухвалила рішення. Оголошені в міжнародний розшук Інтерполу (червона картка – затримання для екстрадиції в Україну): Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Вікторович, Азаров Микола Янович, Богатирьова Раїса Василівна, Колобов Ю. В. (екс-міністр фінансів України), Дзекон Г. Б. (екс-керівник “Укртелекому”)”, – написав глава МВС на сторінці у Facebook .

За його словами, робота з Інтерполом “щодо деяких інших обвинувачених Україною персонажів триває”.

Аваков також нагадав, що раніше було оголошено в розшук Інтерполу екс-міністра палива та енергетики України Едуарда Ставицького, бізнесмена Сергія Курченка, колишнього першого віце-прем’єра Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, колишнього заступника голови податкової служби України Андрія Ігнатова та голову правління Брокбізнесбанку Олександра Динника.

Екс-президент втік з України вночі проти 23 лютого. Під час перебування в Росії втікач кілька разів звертався до народу України з приводу своєї “легітимності”. 3 жовтня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що президент РФ Володимир Путін надав російське громадянство сім’ям Януковича та Азарова.

Раніше глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляв, що доказову базу в кримінальних провадженнях щодо Януковича зібрано. Питання лише в поверненні його до України.

Джерело:

newsru

Автор

Залиште коментар