Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Один з кандидатів у антикорупційники вимагає скасувати конкурс

0 131

Адвокат Юрій Сухов, який претендував на посаду директора Національного антикорупційного бюро України, але був відсіяний у ході конкурсу, тепер намагається скасувати його проведення через суд.

Про це в Фейсбуці написав народний депутат Мустафа Найєм. «За моєю інформацією, адвокат Юрій Сухов готує судові позови з відміни результатів конкурсу з відбору кандидатів на пост директора Національного антикорупційного бюро України», — написав Найєм.

Пізніше він додав, що Сухов все ж подав позов щодо скасування конкурсу до Печерського суду Києва, втім суддя Олеся Батрин не прийняла позовну заяву. «Вчора приблизно о 18 годин суддя Печерського суду Олеся Батрин розглянула позов адвоката Юрія Сухова, в якому позивач вимагав визнати незаконними результати конкурсного відбору кандидатів на посаду директора НАБу. За результатами розгляду суддя відмовилася прияти позовну заяву пана Сухова до провадження у зв’язку з відсутністю підстав і за фактом непідсудності справи», — зазначив нардеп.

Він підкреслив, що Сухов має змогу звернутися з тим самим позовом до Окружного адміністративного суду Києва. «Теоретично, в Юрія Сухова є ще одна опція — звернутися з тим само позовом до Окружного адміністративного суду Києва. Чому ні? У нас демократія. Але я сподіваюся, що і там у адвоката шансів небагато», – заявив Найєм.

Водночас, інший народний депутат Віктор Чумак із посиланням на Мустафу Найєма наголосив, що на суддів тиснуть, аби ті прийняли позов. «За інформацією Мустафи Найєма, з яким я вчора ввечері коротко початився, на суддів тиснуть, аби ті прийняли позов», — наголосив Чумак.

Мустафа Найєм нагадав, що в минулому Юрій Сухов був адвокатом Юлії Тимошенко, а вже після Майдану захищав суддю Печерського суду Оксану Царевич.

Як відомо, Конкурсна комісія минулого тижня направила Президентові двох кандидатів (Миколу Сірого та Артема Ситника), одного з яких Глава держави призначить на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. Урочиста церемонія представлення голови НАБу запланована на 13 годину 16 квітня.

Джерело:

Укрінформ

Автор

Залиште коментар