Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

ВРП не розглядає подання про арешт суддів, спрямовані з Верховної Ради

0 161

Вища рада правосуддя залишила без розгляду спрямовані Верховною Радою матеріали про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох київських суддів. Уявлення стосуються суддів господарського суду міста Києва Пригунова Алли Борисівни і Солом’янського райсуду – Кушнір Світлани Іванівни.
Матеріали передані до Генеральної прокуратури.
ВР направила матеріали (подання Генпрокурора голові Верховного Суду України, підтримане їм в парламенті) до ВРП, оскільки позбавлена повноважень надавати згоду на затримання і арешт суддів.
У той же час, Закон «Про Вищу раду правосуддя» не надає ВРП повноважень щодо розгляду подання про надання згоди на затримання чи арешт судді суду загальної юрисдикції, внесеного головою ВСУ, так само як і останній не наділений повноваженнями щодо підтримання подання Генпрокурора та внесення цього подання до Вищої ради правосуддя.
Також не передбачена спадкоємність Вищої ради правосуддя щодо процедур розгляду подань про надання згоди на затримання чи арешт судді, не розглянуті до дня вступу в силу конституційних змін відносно правосуддя.

Джерело:

ЮРЛІГА

Автор

Залиште коментар