Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Місцевих депутатів, які повернули комуністичні назви, можуть посадити на 10 років

0 128

У зв’язку з прийняттям 25 травня 2017 року Баштанською міською радою рішення про повернення старих назв ряду вулиць у місті Баштанка, які раніше були перейменовані в процесі декомунізації, зареєстровано кримінальне провадження. Рішення міської ради оскаржене до суду з клопотанням про призупинення його дії.

Як повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області, Баштанська міськрада повернула ряду вулиць міста Баштанка назви, які були заборонені Законом «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки», в тому числі перейменувавши вулицю Героїв небесної сотні.

Такі дії містять ознаки злочину, відповідальність за яке передбачена частиною 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, вчинені особою, яка є представником влади.

Вважаємо, що дане рішення Баштанського міської ради є очевидно протиправним і застерігаємо представників інших органів місцевого самоврядування від подібних дій. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, позбутися свободи можна і за публікацію в Facebook комуністичної символіки.

Джерело:

ЮРЛІГА

Автор

Залиште коментар