Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Cудові засідання ВП ВС у справах, які можуть бути цікавими для правників, ЗМІ та громадськості

0 98


11 лютого о 14:30
 відбудеться розгляд справи щодо визнання протиправним та скасування  розпорядження Президента України від 19 червня 2019 року № 63/2019-рп «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади керівника Державного управління справами».Цього тижня Велика Палата Верховного Суду розгляне низку справ, які можуть зацікавити правників, журналістів і громадськість.

Так, 11 лютого о 10:30 Велика Палата ВС розгляне справу  щодо визнання протиправним і скасуваня рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 1 серпня 2019 року № 140/зп-19 про оголошення конкурсу на зайняття 220 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах шляхом переведення судді на посаду судді до іншого суду.

11 лютого о 16:00 відбудеться засідання у справі за позовом ПАТ «Донбасенерго» до АТ «Українська залізниця» про стягнення 70 274 946,74 грн вартості поставленої електроенергії. Справа була передана на розгляд Великої Палати ВС Касаційним господарським судом у складі ВС з огляду на наявність виключної правової проблеми, яка стосується питання заміни у правовідносинах ДП «Донецька залізниця» її правонаступником АТ «Укрзалізниця».

12 лютого о 10:00 Велика Палата ВС розгляне апеляційну скаргу на рішення Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 1 листопада 2018 року у зразковій справі щодо перерахунку щомісячного грошового утримання судді у відставці.

Крім того, 12 лютого об 11:00 Велика Палата ВС розгляне заяву засудженого про перегляд постановлених щодо нього судових рішень у зв’язку зі встановленням порушення Україною ст. 3 та ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (рішення Європейського суду з прав людини у справі «Малий проти України» від 11 квітня 2019 року, заява № 14486/07).

Автор

  • Ковальский Віктор Семенович

    Вищу юридичну освіту Віктор Семенович Ковальський отримав у 1977 році на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 1980 році завершив навчання в аспірантурі, отримав звання кандидата юридичних наук. Згодом отримав звання доктора юридичних наук. Життєве кредо: «Казати правду і нічого крім правди». Говорячи про професійні інтереси, він називає книги: не лише фахові, а просто змістовні й корисні. Серед його наукових інтересів: теорія права і держави; права людини; правоохоронна діяльність; трансформації правого мислення. Цій науковій тематиці присвячено майже 500 наукових, науково-практичних, публіцистичних публікацій. Педагог і науковець має численні державні нагороди. Зокрема, почесні грамоти Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, відзнаки юридичних відомств, установ та організацій. Головним досягненням Віктор Семенович вважає своїх дітей, які пішли батьківським шляхом. На другому місці – створення першого українського юридичного видавництва «Юрінком Інтер» та газети «Юридичний вісник України». Він вдячний за підтримку колегам та авторам, а також читачам, кількість яких за майже 30 років діяльності видавництва та газети щороку збільшується. Під час цьогорічного конкурсу «Учитель року» Віктор Семенович очікує віднайти кращих знавців-педагогів з основ правознавства в українській школі, а ще – інтерв’ювати переможців та поширити їхній досвід через соціальні мережі та газету «Юридичний вісник України».

    Переглянути матеріали

Залиште коментар