Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Оскарження нової редакції правопису: ОАСК розглядає можливість об’єднання справ

0 85

28 жовтня 2019 р. відбулося підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету Міністрів України про оскарження нової редакції українського правопису.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Так, до суду звернулася мама школярки з проханням визнати протиправною та нечинною постанову КМУ №437 від 22 травня 2019 р. “Питання українського правопису”. На думку позивача, Уряд, ухвалюючи зміни до правопису, діяв поза межами своїх повноважень та не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить вивчення мови та грамотне використання.

У результаті судом було оголошено про відкладення розгляду справи у порядку підготовчого провадження до сьогодні, 31 жовтня 2019 р., у зв’язку з необхідністю вирішення клопотання позивача про об’єднання справ. Так, у провадженні суду перебуває ще одна справа щодо оскарження нової редакції українського правопису, позивачем у якій виступає ГО “Правова держава”.

Автор

Залиште коментар