Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

У Херсоні неплатники аліментів відробляють борги на цвинтарі

0 181

Якщо у боржника по аліментам немає офіційного доходу та майна, яке можна було б описати, то є ще один спосіб розрахуватись із власною дитиною – суспільно корисні роботи. Вони передбачені пакетом законів «Чужих дітей не буває», який працює вже більше року.

Фінансують суспільно корисні роботи органи місцевого самоврядування, з розрахунку на мінімальну заробітну плату. Боржники відпрацьовують борги перед власними дітьми там, де не вистачає робочих рук. У Херсоні таким місцем перед Великоднем та поминальними днями виявилося центральне кладовище в селищі Геологів. Логіка проста – люди приїздять прибрати могилки родичів, але насмічують навкруги. Привести цвинтар до ладу – завдання аліментників.

Троє таких херсонських неплатників аліментів під пильним наглядом філії Центру пробації у Херсонській області прибирають цвинтар у селищі Геологів. 36-річному Юрію присуджено 120 годин суспільно корисних робіт. На цвинтарі він працює майже місяць. А все через те, що не платив власним двом синам аліменти. Накопичився борг 40 тис. гривень. За фахом чоловік сантехнік, але знайти роботу за такою, здавалося б, запитаною спеціальністю, він не може. За словами Юрія, неофіційно працює вантажником, плюс – по чотири години на суспільно корисних роботах. Чоловік обіцяє, що виплатить увесь борг.

Але є й такі боржники, які аліменти не платять не тому, що немає чим, а просто з принципу. Херсонка Валентина розповіла, що її колишній чоловік і не алкоголік, і гроші вміє заробити. На свого п’ятирічного сина він вже два роки не дає ані копійки, бо не хоче.

«З початку 2019 року на Херсонщині вже 22 боржники відпрацювали, а ще 17 продовжують виконувати суспільно корисні роботи. До речі, 13 боржників ухилялись від суспільно корисних робіт, за що отримали покарання – адміністративний арешт», – зазначив керівник херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

Джерело: https://minjust.gov.ua/

Автор

Залиште коментар