Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

На веб-порталі Пенсійного фонду заробив кабінет роботодавця

0 235

Відтепер на веб-порталі Пенсійного фонду функціонує кабінет страхувальника (роботодавця), в якому для нього доступна інформація про забезпечення соціальних прав його працівників, про правильність подання звітності і т. п.

У кабінеті можна подивитися інформацію про сплату ЄСВ, зокрема щодо заборгованості підприємства по даному виду платежу до Фонду. Якщо є порушення прав працівників, в кабінеті відображається інформація, скільки застрахованих осіб з вини роботодавця не отримали зарахування певного періоду до страхового стажу.

Крім того, в кабінеті також містяться відомості про звітність по сплаті ЄСВ. Зокрема, роботодавець може бачити зауваження до його звітів і рекомендації щодо усунення неточностей.

Ще одна функція, яка стає доступною для роботодавця в його кабінеті, – можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні). До сих пір первинні дані для розрахунку – страховий стаж і розмір зарплати – надавали самі працівники. Для цього вони зверталися в управління Пенсійного фонду за довідками. Тепер процедура отримання необхідних відомостей значно спрощується.

Увійти в кабінет роботодавець може через електронний цифровий підпис.

Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд України ввів сервіс СМС-інформування для застрахованих осіб і пенсіонерів. Також через веб-портал електронних послуг стало можливим отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом.

Автор

Залиште коментар