Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Тепер забудовники можуть самовільно вирубувати дерева та інші зелені насадження

0 83

Видаляти зелені насадження можна без будь-якого додаткового рішення місцевої влади.

Від сьогодні діє постанова КМУ N349 про зміни до порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах. Порядок доповнено ще однією підставою для видалення зелених насаджень.

Як повідомляє ЮрЛіга, такою підставою визначений один з документів, зазначених у частині першій статті 34 Закону N3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності».

У частині першій статті 34 перераховані документи, направлення або видача яких дають підстави замовнику для початку будівництва:
– повідомлення про початок будівництва, яке направляється замовником архітектурно-будівельної інспекції;
– реєстрація цією інспекцією декларації про початок виконання робіт;
– видача замовнику дозволу на виконання будівельних робіт цією ж інспекцією.

Причому видаляти зелені насадження на підставі цих документів можна без будь-якого додаткового рішення місцевої влади (компетентного органу). Про це прямо вказано у змінах.

Нагадаємо, за діючими аж до сьогоднішнього дня нормами видалити зелені насадження можна було тільки за рішенням виконавчого органу місцевої ради на підставі спеціально виданого ордера

Джерело:

ZN.UA

Автор

Залиште коментар