Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Авторське право: Голлівуд вимагає сатисфакції

0 88

“Уолт Дісней”, “Юніверсал”, “20-е століття Фокс” та інші студії намагаються отримати в московському суді 410 млн рублів компенсації від російських кінопіратів. Басманний районний суд міста Москви розгляне 12 позовів до засуджених на реальні терміни ватажків злочинного угруповання, що займалися виробництвом і продажем контрафактних дисків із популярними фільмами, передають російські ЗМІ.

31-річний москвич Салім Трайайа і 25-річний уродженець Таджикистану Бахтієр Ешбоєв були затримані співробітниками правоохоронних органів в березні цього року після того, як продали поліцейським 7750 неліцензійних DVD-дисків.

Пізніше на складі, орендованому угрупованням, були вилучені ще 92 000 контрафактних дисків. У покарання за нелегальний бізнес, поставлений на широку ногу, ватажки банди піратів отримали реальні терміни.

Трайайа відправився до виправної колонії загального режиму на 3 роки, а Ешбоєв отримав термін на третину менше. Крім того, Трайайа повинен був перерахувати в казну 200 тисяч рублів штрафу.

“Ватажки злочинного угрупування були визнані винними у скоєнні злочину, передбаченого п. “б” і “в” ч. 3 ст. 146 КК РФ (порушення авторських і суміжних прав групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі), – розповіли у прес-службі прокуратури міста Москви. – Загальна вартість вилучених у них контрафактних творів склала більше 200 мільйонів рублів”.

Однак кінокомпанії оцінили “працю” піратів набагато вище. Загальна сума за позовними заявами 12 правовласників склала понад 410 млн рублів, що складає майже 12,5 млн доларів. Серед правовласників, чиї інтереси виявилися зачеплені діяльністю угруповання Трайайа і Ешбоєва, є такі велетні кіновиробництва, як Walt Disney Company, Universal Studios International, 20Th century Fox, Paradise Video.

Автор

Залиште коментар