Юрінком Прес
“Юрiнком Прес” – провiдне українське видавництво, що забезпечує юридичною лiтературою, журнальними виданнями правоохороннi, судовi та правозахисні органи та організації, навчальнi заклади та науковi установи, а також юристiв, якi працюють в установах i органiзацiях та на пiдприємствах рiзних форм власностi.

Нацбанк пригрозив банкам, які підвищують ставки за кредитами

0 58

Національний банк вважає необґрунтованим підвищення рядом банків ставок за кредитами за незмінної обліковоїй ставки НБУ. Про це йдеться в повідомленні Нацбанку, передають «Українські новини».

За інформацією НБУ, постанова № 319 від 11 жовтня передбачає, що внесення банками змін до кредитних договорів щодо ставок по позиках за відсутності відповідної динаміки облікової ставки кваліфікуватиметься як порушення закону «Про банки і банківську діяльність».

НБУ нагадує банкам, що востаннє облікова ставка переглядалася в квітні 2008 року, що говорить про необґрунтованість підвищення рядом банків ставок за кредитами в даний час.

Нацбанк також доручив керівникам своїх територіальних управлінь і департаменту безвиїзного банківського нагляду при виявленні випадків необґрунтованого підвищення банками ставок за кредитами вживати заходи впливу на такі фінустанови та їх керівників.

Як повідомлялося, в кінці листопада НБУ заявив, що вважає недоцільним зниження облікової ставки.

З червня 2007 року по січень 2008 року НБУ зберігав облікову ставку 8%, з 1 січня 2008 підвищив її на 2 п.п. до 10%, а з 30 квітня 2008 – ще на 2 п.п. до 12%.

Джерело:

proUA.com

Автор

Залиште коментар